En liten balkong? Inga problem. Även på en liten yta kan du skapa en underbar plats för dig själv. Du behöver bara lite extra kreativitet för att möblera din balkong så snyggt och effektivt som möjligt. Vi ger dig några tips för detta.

Höjden i
Om du har en liten markyta, gå upp. Tänk på vägghyllor att sätta växter på eller häng några vackra krukor på väggen. Också mycket populär nuförtiden är den vertikala växtväggen.

Vit bas
Vitt får ett rum att se större ut och det gäller såklart även din balkong. Välj solstolar med vita eller beige kuddar.

möblera en liten balkong
Lättnad
Belysning är så viktigt ute. Och detta gäller ännu mer för din balkong. Om din balkong inte är så stor skapar ljus, lyktor och lyktor extra stämning. Och vi vet alla att ett rum ser större ut när det är ljusare.

På sommaren är det väldigt mysigt att hänga en ljussladd, med vitt ljus eller med alla möjliga färgglada päron, i trädgården. Det säger sig självt att den även passar perfekt på en balkong, till exempel på väggen, eller helt tvärs över. Vet du mer?

kuddar
Du vill kunna sitta bekvämt på din lilla balkong. Dessutom tillför olika typer av textilier, som ull, bomull och fårskinn, mycket värme.

Små möbler
Satsa på sofistikerade möbler, som ett bistroset. Du har också en hel del möbler som är specialgjorda för små utrymmen. Som ett halvrundt bord som man kan fälla ut. Se din balkong som en förlängning av din inredning, genom att lägga till extra kuddar (se ovan) eller till och med en matta.

Vi skulle nästan glömma att du också vill ha växter på din balkong. Speciellt växter med lummig grönska är en bra idé året runt. På våren och sommaren kan du satsa på färgglada blommor – gärna säsongsbetonade. Om du vill att din balkong ska utstråla lugn, välj inte mer än tre olika färger på blommor eller växter.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *